fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak! Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely - Szentegyháza

Énekoktatás

A Rocksuliban történő énekoktatásra bárki beiratkozhat kortól, nemtől, előképzettségtől, valamint zenei ízléstől függetlenül.
A beiratkozást követően az első óra keretein belül feltérképezzük a diák zenei ízlését, képességeit, hallását, terhelhetőségét. Fontos megvizsgálni, hogy a diák nincs-e véletlenül mutálási időszakban, hiszen figyelembe kell vennünk a kamaszkori sajátosságokat az énektanítás, énektanulás kezdetekor.
Ha mindez megtörténik, akkor elkezdődhet az éneklés alapjainak az elsajátítása, a hangképzés.
Bár sokan hobbiként kezdik, de időközben rájönnek, hogy az éneklés, kemény munka folyamata. Nekünk énekeseknek a testünk a hangszerünk, amit meg kell tanítani/tanulni tudatosan irányítani és karbantartani.
Az énektanulás része a légzéstechnika, artikuláció, a különböző zenei stílusok más-más hangtechnikai elsajátítása. Mindezeket skálagyakorlatokkal, hangképzési technikák gyakorlásával segítjük. Félév alatt a diákok eljuthatnak odáig, hogy rájönnek, mennyi munka szükséges egy szabadon választott dal elénekléséhez.
Időközben fejlesztjük a diákok hallását, ritmusérzékét, előadásmódját, esetlegesen a kottaolvasását.
A dalok kiválasztásánál figyelembevesszük a diák hangmagasságát, hangszínét, zenei képességeit, és ennek megfelelően segítjük a dal megtanulásában.
A dal hangi tökéletessége mellett, fontos a diák előadói készégeivel is foglalkoznunk.
A tanulás kezdetekor átbeszéljük a dalok témáját, szerkezeti, valamint dinamikai felépítését. A dal megtanulása után következhetnek a közös zenekari próbák, amelyek családias, baráti hangulatban szoktak eltelni.
Minden diák a legjobbat igyekszik megából kihozni. Nekünk is óriási sikerélmény, ha egy zenekari próba profi módon lezajlik.
A félévi koncertek remek lehetőséget nyújtanak a diákoknak ahhoz, hogy az elsajátított dalon keresztül megmutathassák tudásukat és fejlődésüket. Egy jól sikerült fellépés, a közönség elismerése megerősíti őket és minket, tanárokat abban, hogy jó munkát végezzünk közösen.
Ehhez az elismeréshez szeretnénk mi énektanárok támogatást és segítséget nyújtani az ide jelentkező diákok számára.

Ismerd meg énekoktatóinkat Debrecenben, Budapesten, Cegléden és Marosvásárhelyen.

További információk

  • CustomTitle: Énekoktatás a Rocksuliban - Rocksuli